Ikan masih lagi menjadi pilihan untuk resepi kali ini dan  masih mengekalkan proses campak-campak namun penyediaan bahan agak banyak tapi ia amat berbaloi untuk mencuba. pada kali ini dikongsikan resepi Ikan Siakap kukus.

Gambar hiasan
Bahan-bahan

1 ekor siakap (sedang)
3 ulas bawang putih (dimayang)
3 ulas bawang besar (dimayang)
3 sudu besar sos tiram
2 sudu besar sos cili
2 sudu besar sos tomato
1 sudu gula
4 cm halia (dimayang)
3 tangkai daun sup/saderi (aksesori)
1/2 biji limau nipis
7 cili api
garam (secuk (aksesori)up rasa)

Cara-cara memasak
  • Cuci ikan dan belah 2 (jangan sampai putus). lumur garam dan gula (kurangkan jika tidak seka manis)
  • Masukkan ikan ke dalam pinggan bujur/ yang bersesuaian
  • Taburkan semua cili dan bahan yang dimayang
  • Tuangkan ketiga-tiga sos ke dalam pinggan
  • kukus sehingga masak kemudian taburkan hirisan daun sup dan perahkan limau.
  • siap untuk hidangan